Zupa pomidorowa

W obecnych czasach bardzo mało mamy czasu więc każdy z nas szuka takich potraw do przyrządzania, które zajmują bardzo mało czasu. Bardzo często obiady dwudaniowe ze względu na brak czasu są tylko jednodaniowe. W lecie kiedy jest gorąco najczęściej nie gotujemy często zup. Natomiast jeśli przychodzą dni chłodne wtedy zabieramy się za gotowanie zup. Bardzo popularna zupą, która jest bardzo często na naszych stolach jest zupa pomidorowa na rosole. Do ugotowania zupy musimy mieć kawałek mięsa, najczęściej używa się kurczaka, mięso zalewamy zimna wodą. Dodajemy do tego liście laurowe i ziele angielskie, można także dodać odrobinę przyprawy. To wszystko gotujemy około pól godziny i wtedy dodajemy warzywa. Jarzynko do zupy powinny być pokrojone bardzo drobno. Mięso i warzywa gotujemy dotąd dopóki staną się miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zupa pomidorowa na rosole wymaga jeszcze krótkiego gotowania. Na koniec możemy dodać trochę śmietany, aby ja zabielić. Podajemy ja z ryżem i makaronem. Dodajemy także zielonej pietruszki.

Comments are closed.