Aromatyczne wnętrze restauracji

Klienci, którzy wybierają się do restauracji regionalnej, liczą, iż w karcie dań, znajdą specjały pochodzące właśnie z danego regionu. Dobrze, więc jeśli wnętrze takiego lokalu, urządzone jest właśnie w takim regionalnym stylu. Wtedy wiadomo, że środek w stylu kurpiowskim nie będzie świadczyć, iż można zjeść śląskie potrawy. Nieodpowiednie dekoracje, mogą wprowadzać gości w błąd i zamiast dużego ruchu, lokal zaświeci pustymi stolikami. Zapach, jaki panuje w środki, także będzie świadczył, czy goście zechcą powrócić w to samo miejsce. Restauracja biały kruk powinna, być wypełniona pysznymi aromatami jedzenia, wtedy będzie wiadomo, że kuchnia pracuje całą parą a dania będą konkretne i świeżę. Zapach działa na podświadomość klientów, więc lepiej zrezygnować z wszelkiego rodzaju kwiatowych odświeżaczy, w dobrych restauracjach, bo to zepsuje efekt. Oczywiście, swąd spalonych potraw, bądź nieświeżego mięsa unoszący się nad sala pełna gości, będzie wielką porażką, trzeba, więc zadbać, by restauracja biały kruk kusiła aromatem, a nie tylko wyglądem.

Comments are closed.