Kostki rosołowe

W obecnych czasach bardzo wiele osób do gotowania używa kostki rosołowe, aby poprawić smak naszej potrawy. W bardzo szybkim czasie możemy przyrządzić bulion. Wystarczy zalać go wodą i chwile zagotować i mamy gotowy. Buliony są podstawą do sosów, zup i potraw duszonych. Możemy ich przygotować więcej i możemy je zamrozić, a później wykorzystywać powoli. Możemy bulion wykonać samemu, wtedy zasmakujemy prawdziwego smaku. Jeśli sami przygotowujemy wywar wtedy na pewno poprawimy smak naszych zup. Dobry wywar aromatyczny przygotowuje się z mięsa i kości z dodatkiem warzyw, albo samych warzyw. Własne warzywa strączkowe zawierają bardzo dużo aromatycznych substancji, które podczas gotowania rozpuszczają się w wodzie i nadają smak. Także smak wywaru wzbogacając zioła, pietruszka, podsmażana cebula, czosnek, ziele angielskie, pieprz. Jeśli chcemy przygotować dobry wywar wtedy gotujemy go około trzech godzin. Mięso i warzywa strączkowe należy zalewać zimna wodą, aby podczas powolnego podgrzewania uwolniły smaki. Z wywaru możemy wykonać od razu zupę.

Comments are closed.

Wsparcie