Ratowanie obiadu

Bardzo często jeśli gotujemy obiad wtedy nic nam nie wychodzi, zupa jest przesolona czy warzywa się rozgotowały. Wtedy zastanawiamy się co mamy zrobić aby tego nie wyrzucić do kosza. Jeśli nasza zupa jest przesolona wtedy najlepiej jest do niej dolać trochę wody. Ale też możemy obrać ziemniak i surowego wrzucić do garnka i doprowadzić do wrzenia Ziemniak bardzo szybko wchłonie nadmiar soli. Także możemy włożyć kilka skórek chleba. Natomiast jeśli mamy przesolone mięso wtedy polewamy je niesłonym mięsem. Bardzo dużo rożnych rzezy można zrobić wystarczy trochę pomyśleć i możemy stworzyć nowe danie. Możemy także mięso dusić w oliwie i do tego dodać ulubione warzywa, które zniwelują smak przypalenizny. Jest wiele rożnych sposobów, z które można zastosować jeśli potrawa jest coś nie tak. Wiadomo, ze z gotowaniem jest rożnie raz nam się uda, a raz nie, ale są rożne praktyki, które można zastosować i potrawa będzie dobra. W kuchni możemy zastosować dość dużo przypraw, wtedy obiady będą bardzo smaczne.

Comments are closed.