Zastosowanie przypraw

W obecnych czasach w kuchni jest bardzo dużo różnych przyprawy korzenne i najczęściej dodajemy je do rożnych potraw. Bazylia daje bardzo przyjemny zapach mięsom duszonym. sałatkom, czy sosom. Bardzo często używamy ja do przyprawiania ogórków konserwowych. Natomiast cynamon jest potrawa, która jest w szeroko stosowana w naszych kuchniach do szarlotek,biszkoptów i pączków smażonych. Z kolei czosnek ma bardzo wszechstronne zastosowanie i jest stosowany jako dodatek do mięs, wędlin, ryb. Kminek jest stosowany do rożnego rodzaju pieczeni. Bardzo często stosowany jest do zupy grzybowej i pizzy. Liście laurowe bardzo często używamy do wszystkich potraw, które dają im wspaniały zapach i poprawiają smaki. Wzbogacają smakowo, sosy, zupy i nadają im gorzkawy specyficzny smak. Majeranek jest to najczęściej stosowane przyprawy korzenne i jest ona nie zastąpiona do rożnych pieczeni i sosów. Także nadaje wspaniały smak zupie grochowej. Dzięki przyprawom nasze potrawy są bardzo dobre i smaczne. Gotowanie opiera się na przyprawach.

Comments are closed.