Porady

Czasami przy wykonywaniu różnych czynności coś źle przyprawimy czy przypalimy jest bardzo dużo rożnych sposobów, aby to wyeliminować. Jeśli przypalimy ciasto czekoladowe z kremem wtedy możemy go uratować, jeśli zetrzemy wierzchnią warstwę za pomocą tarki. Następnie możemy polać polewą ciasto czekoladowe z kremem. Z kolei jeśli pieczemy mięso i chcemy aby nie wyschły wtedy do piekarnika wkładamy naczynie z wodą. Podczas pieczenia niektóre ciasta pękają więc aby temu zapobiec na przykład makowiec musimy pamiętać, aby wszystkie produkty miały jednakowa temperaturę jeśli je przygotowujemy, jeśli chcemy dodać rodzynki do ciasta wtedy wkładamy je do soku z cytryny na pewno nie będą suche. Bardzo wiele osób jeśli zagęszcza zupy wtedy denerwuje się że się warzy. Musimy śmietanę wymieszać z niewielka ilością maki i posolić i dodać do tego dwie łyżki gorącej zupy i wlewamy ponownie i gotujemy. Jeśli smażymy kotlety panierka będzie bardziej chrupiąca jeśli smażymy na większym ogniu. Jeśli robimy naleśniki wtedy najlepiej jest wykorzystać pół mleka i pół wody.

Comments are closed.