Kuchnia rosyjska

kuchnia rosyjska wrocław dzieli się oczywiście na wiele rodzajów kuchni, bo sama Rosja to kraj ogromny, bogaty kolorowo i etnicznie. W większych miastach Rosji, w takich jak st. Petersburg i Moskwa, jada się bardzo wykwitnie i tak naprawdę nie każdego stać jest na zakupy tam, na kosztowanie specjałów kuchni rosyjskiej. Znacznie lepiej jest udać się, będąc w takich miastach, do dzielnicowych jadłodajni, odpowiedników barów mlecznych aby zjeść tanio i prawdziwe po rosyjsku. A czym uraczy nas kuchnia rosyjska? Mogą to być na przykład bliny z kawiorem. Kawioru nie jada się tutaj inaczej. kuchnia rosyjska wrocław nie znosi żadnych naleciałości z europy. Rosjanie uwielbiają jedynie kuchnię francuską,ale poza nią nie zapraszają do siebie niczego co wychodzi poza ich krąg zainteresowań kulinarnych od stuleci. Wielkie obiady rosyjskie zaczynają się od zakąsek, które w Rosji zwane są zakuskami. Są to małe dania pobudzające apetyt. Po zakuskach podaje się zupy, mogą to być zarówno carskie uchy, szczi, labo solankę. Potem czas na główne danie: barany, szaszłyki, drób, a także ryby.

Comments are closed.