Kuchnia francuska

W kuchni francuskiej możemy wyróżnić bardzo dużo różnych smaków, potraw jak również win. Francja słynie z bardzo dużo przepysznych ryb, owoców morza. Także w kuchni nie brakuje mięs wołowiny drobiu i pasztetów. Do przygotowania posiłków stosuje się rożne warzywa jak bakłażany, szparagi czy kabaczki. Natomiast sałata jest podawana jako oddzielne danie wraz z oliwą i czosnkiem. Bardzo ważnym składnikiem jest do potraw warzywa i zioła Oczywiście tradycyjny obiad składa się z zupy, a do nich możemy zaliczyć cebulowa , fasolowa. Potrawy kuchni francuskiej znane są na całym świecie. Bardzo dużym powodzeniem cieszy się bagietka. Także podstawą śniadania każdego francuza to rogaliki z ciasta francuskiego. Do nich podaje się masło, konfitury, kakao. We Francji wymyślono omlety, majonezy, które stosujemy w naszej kuchni. Kuchnia francuska ma bardzo dużo smaków i potraw. Są wspaniałe dania, które polane są sosami z dodatkiem świeżych warzyw nikt się nie oprze. Kuchnia francuska jest bardzo smaczna.

Comments are closed.