Kuchnia australijska

Kuchnia australijska to kuchnia, która przez wielu uważana jest za jedną z najdoskonalszych kuchni świata. Kuchnia ta dziel się przede wszystkim na kuchnię anglosaską, kuchnię fusion, czyli kuchnie współczesna, a także kuchnie anglosaską. Kuchnia australijska to właściwie wielki mix kuchni z rożnych stron świata. Po pierwsze, znajdziemy tutaj kuchnię tajską, a także kuchnię hinduską, japońską i indonezyjską, ale także kuchnia australijska obfituje w smaki znane z Europy oraz Ameryki. Przyprawy charakterystyczne dla Australii to mirt cytrynowy, pieprz tasmański, a także nasiona urwane z akacji australijskiej. To, co nietypowe dla nas w kuchni australijskiej, to jedzenie mięsa pochodzącego z kangura albo z misia koala, albo też mięso ze strusia emu, który u nas w Polsce nie występuje na dziko, ewentualnie można go zobaczyć w zoo. Często w Australii jada się kalmary, krewetki i inne owoce morza. Wiele osób także uwielbia klasyczne, delikatne, wykwintne mięso rekina na obiad które w Polsce nie jest zjadane.

Comments are closed.