Kuchnia Ameryki Północnej

Niesamowitym szczęściem Alaski jest to, że nie ma tam zbyt wielu miejscowych,a coraz więcej jest przyjezdnych, z których większość to ludzie świadomi tego jak można dbać o przyrodę, jak jej przynajmniej nie zaszkodzić. Właśnie dlatego napływowa ludność na Alasce korzysta jednak z zasobów naturalnych zamiast zaśmiecać ten dziewiczy rejon kolejnymi cywilizacyjnymi odpadami.
Jak już wspomniano, kuchnia Alaski bazuje na naturze. W naturze najwięcej jest tam dzikich zwierząt, nie można także zapominać o zbawiennym dostępie do wód naturalnych , jaki ma Alaska. To oznacza, że na tamtejszych stołach królują ryby i owoce morza, a także wszelkiego rodzaju mięsa. Wśród zwierząt, których próżno szukać pod naszą szerokością geograficzną, jest tam na przykład łoś czy renifer, a także mors, a także wiele gatunków ptaków. te zwierzęta są systematycznie zjadane na Alasce. Ich mięso słynie z pożywności , a także z delikatnego smaku. Przeciętnie każdy mieszkaniec Alaski zjada około jednego kilograma mięsa na dobę. To bardzo dużo, znacznie więcej niż w Polsce.

Comments are closed.