Grillowanie

Bardzo wiele osób lubi przyrządzać potrawy na grill raclette, ale musimy wiedzieć, że aby były smaczne musimy znać kilka zasad o grillowaniu. Oczywiście nie ma znaczenia jaki smak maja potrawy. Musimy grillować na prawdziwym węglu drzewnym. Mięso do grillowania przygotowujemy dzień wcześniej trzymamy je w marynatach i w rożnych przyprawach. Jeśli grillujemy kurczaka wtedy najlepiej jeśli będziemy dzieli, go na mniejsze kawałki wtedy szybciej się upiecze. Mięso z kurczaka możemy zamarynować w jogurcie dodając do tego przyprawy. Jeśli zabieranym się do grillowania wtedy nadmiar jogurtu usuwamy aby świetnie się piekło i nie przywierało. Mięso , warzywa o owoce dopiero okładamy potrawy na grill raclette jeśli węgiel będzie się zażył. równomiernie i nad grillem panuje równomierna temperatura. Dzięki temu potrawy będą się piekły bardzo krótko i zachowają swój smak. Natomiast mięso, warzywa, które skropione są oliwą spływa tłuszcz, więc powoduje powstawanie płomieni i gasimy je piwem. Palone piwo zwiększa smak potraw. Jeśli mięso jest gotowe do jedzenia jeśli ugina się pod łopatką.

Comments are closed.