Smakołyki

W naszym kraju bardzo dużo ludzi wydaje duże pieniądze na jedzenie. Nasza kuchnia jest bardzo dobra i nie żałujemy pieniędzy na smakołyki. Najczęściej jemy zupy, które są mniej pracochłonne, niż drugie dania. Natomiast wśród mieś najbardziej powszechna jest wieprzowina i kurczak. Musimy powiedzieć, ze Polacy jedzą bardzo mało ryb. Ale musimy powiedzieć, ze w naszym kraju przyrządzamy bardzo dużo potraw z młodych warzyw. Młode warzywa możemy przeznaczyć na bardzo delikatne potrawy. S bardzo aromatyczne i rozpływają się w ustach. Jeśli zakupujemy warzywa wtedy zwracamy uwagę, aby nie były zbyt drobne, wtedy ich smak jest nie pełny. Młode warzywa powinniśmy gotować na parze i nie obieramy ich. Także nie wymagają długiego gotowania, gdyż szybko się rozgotowują. Gotujemy je na parze, albo w bardzo małej ilości wody. Bardzo dobre są na surówki, które możemy skropić sokiem z cytryny. Warzywa młode do potraw nie obieramy tylko skrobiemy, aby jak najmniej zdzierać z nich skórki. Z młodych warzyw możemy przygotować bardzo dużo rożne delikatne potrawy.

Comments are closed.