Czas gotowania

Składniki potraw maja rożne czasy gotowania i dlatego dodajemy je w etapach wtedy wszystko równo się nam ugotuje. Długi czas duszenia i pieczenia wymagają mięsa. Także długi czas przygotowania jest roślin strączkowych, gdyż najpierw musimy ich namoczyć w wodzie, a potem długo gotujemy. Natomiast mięso mielone wołowe, kotlety wymaga średniego czasu gotowania. Wszystkie warzywa także wymagają średniego okresu gotowania. Wiadomo, każdy z nas chciałby aby nasze potrawy były ugotowane w takim czasie jaki jest potrzebny. Nie mogą być rozgotowane, gdyż potrawa straci smak inie będzie nam smakowała. Wszystkie zioła dodajemy w ostatnim momencie gotowania, aby nie straciły zapachu. Także musimy pamiętać o mięso mielone wołowe, gdyż potrzeba jest bardzo krótkiego gotowania. Gotowanie nie należy do łatwych jeśli nie mamy pojęcia. Jeśli nie wiemy jak poradzić sobie z gotowaniem, możemy skorzystać z rożnych poradników, które znajdują się w internecie i bez problemu każdą potrawę przygotujemy smacznie i będzie smakowała.

Comments are closed.